Echo Lane Townhouse Reveal

Who says a Google search wouldn’t get your girl a GREAT client and project?

This project was so fun to work on. The client purchased this townhouse at the end of September, I met with them for the initial consultation at the beginning of October and got to work on construction by the beginning of November. From start to finish, this transformation took just shy of 5 months.

The main goal for this client was to removed the dated golden oak and bring it to todays neutral palette. It didn’t take long to come to a final finish palette:

The client decided on LVT floors, carpet up the stairs and tile floors in the bathroom. All of the wall paint is Sherwin Williams Amazing Gray. The primary suite wall paint is Sherwin Williams Billowy Breeze. All the light fixtures, plumbing fixtures and accessories are in a black finish.

After all the flooring, doors, trim, paint, plumbing, lighting and hardware was selected, it was time to get to work.

The first thing you see when you walk into the townhouse is the stair case. We knew this needed to make a statement without breaking the budget. The client decided to keep the existing railing system and have it painted. The hand rail and posts are painted in Sherwin Williams Iron Ore while the spindles were painted in Sherwin Williams Shoji White.

In the living room, the client wanted to clean up the fireplace surround with the option to tile it in the future.

Although a brand new kitchen would have been fabulous, for this client, cleaning up the golden oak was the main focus. Adding hardware to cabinets dresses up a kitchen quickly without spending a lot of money.

We also decided moving the microwave cabinet up was beneficial for a more useable cooking surface. Shifting this cabinet up 8″ made a world of a difference for this 6′ tall client.

Upstairs, the den was a simple transformation. New floors, new trim and a new light really upgraded this space.

The second bedroom had the same type of simple before and after. Floors, doors, trim and lighting.

The single bathroom of this townhouse needed some serious love. The old sheet vinyl flooring was dated and the client wanted to get rid of the golden oak. We updated to a tile floor, painted the vanity, upgraded the faucet and accessories. There was a door from the primary bedroom to the bathroom that we closed off for more privacy and usable towel storage in the bathroom.

Last but not least, the primary suite was a simple update with new floors, doors, trim, light fixtures and wall paint. To set this room apart from the other spaces, the client decided on Sherwin Williams Billowy Breeze.

And just for fun, here are some more “after pictures”!

This project was so much fun to be apart of.

Until the next project reveal. XO – Shelby

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s